Activiteiten

Voor mis-intenties, kijk bij H.MisGASTKOREN OP ZONDAG 22 EN ZONDAG 29 OKTOBER

Eigenlijk is het jammer dat het zo snel achter elkaar is, maar het is wel geweldig dat gastkoren in onze kerk willen komen zingen. Voor het koor is het door de mergel geen gemakkelijke kerk. Je moet het zo gezegd ‘kunnen’.  Twee bijzondere koren:

Op zondag 22 oktober zal het koor van de voormalige Don Boscokerk komen zingen. Na de sluiting van de kerk heeft het koor besloten toch verder te gaan. We zijn blij dat zij bij ons nu willen komen,

Op zondag 29 oktober, een week later, komt het Toonkunstkoor zingen in de viering van de zondag. Dit is natuurlijk een zeer gerenommeerd koor. Voor hen is het ook uit dank voor de ruimte die we beschikbaar stellen.  Daarmee is aangetoond dat ook al ben je niet rijk je wel iets voor iemand kunt en mag betekenen en dat zich dat toch op de een of andere wijze terug betaald.

Twee koren die een goede reden kunnen zijn om toch naar de kerk te komen, ook al is misschien die zondagmorgen de enige dag dat je niets hoeft, of moet, en gezellig met je gezin en of partner samen bent. Dat samenzijn kan ook in de kerk. Het is fijn als er veel mensen zijn.

Pastor Mattie Jeukens ofmTERUGBLIK:
DE STAAR IN DE LOURDESKERK

zondag 26 juni 2016 - O.L.V. van Lourdeskerk Als heel bijzonder is het optreden van de Mastreechter Staar in de kerk ervaren. De kerk was bomvol en toen we na het Miniconcert uit de kerk kwamen scheen ook nog de zon. Op dat moment konden ze op   het Vredesplein de toeloop nauwelijks  bedienen. Maar het is gelukt, misschien mede omdat het Vredesplein ook omgedoopt is in: samenwerkingsplein. 

De Staar is het zo goed bevallen dat ze terug willen komen. Het is toch ongelooflijk, maar wij wisten allang hoe leuk het in Wyckerveld en Wittevrouwenveld kan zijn.LAATSTE KUBIEKE METER UIT DE TUNNEL

Deze is te vinden in de kruiwagen in de hal van de kerk. De gravers zijn van Noord en Zuid bij onze kerk samen gekomen. Op vrijdag 16 mei 2014 was het zover. Onder grote publieke belangstelling, met een heerlijk zonnetje is de laatste schop uit de grond gegaan. Er kwam ook een dikke kei mee naar boven, die als aandenken nu voor de ingang van de kerk ligt met een gedachtenisplaatje. 

Een mooi gebaar: ‘steen-‘ of keigoed’, hoe je het wilt, maar goed is het wel zo. Het is een mijlpaal, die op bijzonder wijze is gevierd.

Gedachtenisplaat

Laatste zand uit tunnel
----

naar pagina kerk OLV van Lourdes - Maastrichtnaar pagina kerk H. Familie - Maastrichtnaar pagina H. Gulielmuskerk - Maastricht

Parochie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, H. Familie en H. Guliëlmus, Maastricht

parochiecentrum: 043 362 52 78 • bij nood: 043 631 45 00e-mailkerkbestuurparochiebijdragecolofonwebdesign

naar fotopagina naar activieitenkalender