Activiteiten

Voor mis-intenties, kijk bij H.Misdonderdag 15 februari - 15.00 uur
LOURDESVIERING MET BEPPIE KRAFT EN MGR. DE JONG

De bijzondere Lourdesziekenviering is donderdag 15 februari om 15.00 uur. Het is de dag na Aswoensdag. De eerste verschijning nu 11 februari precies 160 jaar geleden en de 10e keer dat we de Lourdesviering houden zou op 11 februari zijn, maar dan is het Carnaval, dat werkt niet. Donderdag 15 februari wek en we hopen dat Beppi dan nog bij stem is voor het Ave Maria en Mgr. Everhard de Jong zal voorgaan en de overweging verzorgen. Iedereen is welkom in de viering en na de mis bij de koffie en de vlaai in het Trefcentrum.

-------

LICHTPROCESSIE ZONDAG 18 FEBRUARI

Dit jaar is het 160 jaar geleden dat Maria aan Bernadette verscheen in Lourdes, de eerste keer op 11 februari, de derde keer op 18 februari. Daarom wordt er op deze zondag 18 februari een Lichtprocessie gehouden die om 19.00 uur begint in de Sint Servaaskerk en biddend en zingend door de binnenstad naar de Onze Lieve Vrouwenbasiliek, waar zij in de kerk met een korte plechtigheid en zegening afgesloten wordt. De Maastrichtse Verkennersband zal de processie begeleiden. De organisatie is in handen van “de 5 Köp” in samenwerking met de parochies Sint Servaas en Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee.TERUGBLIK:
DE STAAR IN DE LOURDESKERK

zondag 26 juni 2016 - O.L.V. van Lourdeskerk Als heel bijzonder is het optreden van de Mastreechter Staar in de kerk ervaren. De kerk was bomvol en toen we na het Miniconcert uit de kerk kwamen scheen ook nog de zon. Op dat moment konden ze op   het Vredesplein de toeloop nauwelijks  bedienen. Maar het is gelukt, misschien mede omdat het Vredesplein ook omgedoopt is in: samenwerkingsplein. 

De Staar is het zo goed bevallen dat ze terug willen komen. Het is toch ongelooflijk, maar wij wisten allang hoe leuk het in Wyckerveld en Wittevrouwenveld kan zijn.LAATSTE KUBIEKE METER UIT DE TUNNEL

Deze is te vinden in de kruiwagen in de hal van de kerk. De gravers zijn van Noord en Zuid bij onze kerk samen gekomen. Op vrijdag 16 mei 2014 was het zover. Onder grote publieke belangstelling, met een heerlijk zonnetje is de laatste schop uit de grond gegaan. Er kwam ook een dikke kei mee naar boven, die als aandenken nu voor de ingang van de kerk ligt met een gedachtenisplaatje. 

Een mooi gebaar: ‘steen-‘ of keigoed’, hoe je het wilt, maar goed is het wel zo. Het is een mijlpaal, die op bijzonder wijze is gevierd.

Gedachtenisplaat

Laatste zand uit tunnel
----

naar pagina kerk OLV van Lourdes - Maastrichtnaar pagina kerk H. Familie - Maastrichtnaar pagina H. Gulielmuskerk - Maastricht

Parochie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, H. Familie en H. Guliëlmus, Maastricht

parochiecentrum: 043 362 52 78 • bij nood: 043 631 45 00e-mailkerkbestuurparochiebijdragecolofonwebdesign

naar fotopagina naar activieitenkalender